Vuokraajalle


Käärmeenpesän vuokraukset sovitaan sähköpostitse. Kun Käärmeenpesän koordinaattoriin on otettu yhteyttä, kysyttyä päivää voidaan pitää alustavasti varattuna kaksi viikkoa edellisestä yhteydenotosta ellei toisin sovita. Tämän jälkeen päivä vapautetaan. Käärmeenpesän varaus katsotaan molempia osapuolia sitovaksi kun varausmaksu on maksettu ja/tai vuokrasopimus allekirjoitettu. Varausmaksua ei pääsääntöisesti palauteta, ellei tilaisuutta peruta vähintään kuutta kuukautta etukäteen. Yliopiston farmasiakunta pidättää oikeuden perua tehty varaus painavasta syystä. Tällöin varausmaksu palautetaan täysimääräisenä. Mikäli kuitenkin vuokrauksen peruminen johtuu vuokrausehtojen laiminlyönnistä, varausmaksua ei palauteta. Yliopiston farmasiakunnalle tai sen edustajalle on toimitettava oleelliset tiedot järjestettävän tapahtuman laadusta, osallistujamäärästä sekä osallistujien iästä. Puutteista tai vioista tilassa tai sen varusteissa on ilmoitettava viipymättä. Vuokrauksen jälkeen tehtävien ilmoitusten johdosta ei tehdä hyvityksiä.

Viralliset sääntöpykälät >

Keittiö

Vuokraajan on pestävä ja palautettava paikoilleen kaikki käyttämänsä astiat ennen vuokrauksen päättymistä tai muuta sovittua määräaikaa. Myös keittiökoneiden (astianpesukone, uunit, liesi, kahvinkeitin, vedenkeitin ja mikroaaltouuni) on jäätävä siistiin kuntoon. Uunipeltejä ei saa käyttää ilman suojaa (leivinpaperi, folia tms.) ja ne on myös pestävä, mikäli ne likaantuvat. Uunien pohjalla ei saa pitää mitään ja valumat on pyyhittävä viipymättä. Astianpesukone on tyhjennettävä vedestä, pyyhittävä ja sammutettava. Vuokrauksen päättyessä tilaan ei saa jättää ruokatarvikkeita.

WC-tilat ja sauna

WC-pönttöihin ei missään tilanteessa saa laittaa muuta kuin WC-paperia. Käsipaperi, servetit, terveyssiteet yms. eivät hajoa vedessä tarpeeksi nopeasti, jolloin putket tukkoutuvat. Vuokraaja on tässä tilanteessa täysimääräisesti vastuussa viemärin avaamisen kustannuksista. Vuokraaja on vastuussa käsipyyherullien vaihdosta vuokrauksen aikana. Käytetyt rullat jätetään varastoon likaisten rullien pussiin. Suihkutilan lattia on kuivattava lastalla.

 

Siivous

Vuokraajan on pyyhittävä käyttämänsä irtokalusteet (tuolit ja pöydät) sekä palautettava ne siistissä järjestyksessä varastoon. Irtoroskat ja pullot/tölkit on kerättävä ja vietävä jätepuristimeen tai kierrätykseen. Roskapusseja ei saa kuljettaa ilman roskapönttöjä, sillä muovisäkit vuotavat liki poikkeuksetta kannettaessa. Roska-astioita ei saa käyttää ilman sopivia jätesäkkejä, ja tarvittaessa myös astiat on pestävä vuokrauksen päättyessä. Vuokraajan on huolehdittava eteinen ja rappukäytävä moitteettomaan kuntoon vuokrauksen päättyessä.

Vuokraajan vastuulla:

  • Astioiden tiskaus ja palautus paikoilleen, tiskikoneen tyhjennys ja puhdistus.
  • Pöytien ja tuolien pyyhintä ja palautus siististi varastoon.
  • Roskien, koristeiden, opasteiden, pullojen ja tölkkien kerääminen ja vieminen jätepuristimeen tai kierrätykseen sekä ylipäätään kaiken tilaan tuodun materiaalin vieminen pois vuokrauksen päättyessä.
  • Rappukäytävän ja yhteiseteisen siivous.
  • Suurten roiskeiden kuivaus.
  • Roiskeiden kuivaus sohvilta.

Vuokrahintaan kuuluva siivous:

  • Vuokratilan lattioiden pesu.
  • Vessojen pesu (mahdollisista eritteistä laskutetaan ylimääräistä).
  • Kiinteiden tasojen pyyhintä keittiössä ja baarissa.
  • Pesutilojen ja saunan pesu.

Vuokraajan käytössä olevat laitteet ja irtaimisto

Ilman eri sopimusta vuokraaja saa käyttää astioita, irtokalusteita, keittiökoneita ja -tarvikkeita, baaritiskin laitteita tietotekniikka, valo- ja äänilaitteet mukaan lukien sekä loungen AV-laitteita. WC-paperi, käsisaippua ja käsipyyherullat sekä isojen roska-astioiden pussit ovat tilan puolesta. Siivousvälineitä saa käyttää. Vuokraajan on tarpeensa mukaan tuotava itse suodatinpussit (1x4), leivinpaperi, folio ja muut kuluvat keittiötuotteet. Tilalla olevia ruoka-aineita tai keittiön kulutustavaroita ei saa käyttää. Tilalla ei ole jatkojohtoja. Erillisen sopimuksen mukaan vuokraaja voi saada käyttöönsä sähköpianon, mikrofoneja, äänilaitteiden johtoja sekä miksauslaitteita.

 

Laitteet

Kaikki laitteet on sammutettava vuokrauksen päättyessä. Mikäli laitteita on siirretty, ne on palautettava takaisin alkuperäisille paikoilleen ja korjattava myös mahdolliset muutetut kytkennät. Mikserin, vahvistimien tai valojärjestelmän asetuksia ei saa muuttaa ilman erillistä lupaa. Asetukset on palautettava ennalleen vuokrauksen päättyessä.

 

Korvauskäytännöt

Vuokraaja vastaa täysimääräisesti vuokrauksen aikana tapahtuneista kiinteistölle tai irtaimistolle koituneista vahingoista. Ylimääräisestä siivoustyöstä kuten raivaamisesta, roskien keräyksestä sekä viemisestä tai tiskaamisesta veloitetaan 40 euroa alkavalta henkilötyötunnilta. Rappukäytävän tai eteisen siivouksesta veloitetaan 500 euroa.

 

Apuisäntä

Vuokrahintaan sisältyy vuokrapäivänä/päivinä apuisäntä. Apuisäntä tulee vuokran alussa paikalle tekemään alkutarkistukset ja neuvomaan tilan käytössä. Tunti ennen vuokran loppumista tai tarvittaessa aikaisemmin apuisäntä tulee paikan päälle neuvomaan ja  auttamaan siivouksessa. Vuokraaja on silti lähtökohtaisesti vastuussa siivouksen toteutumisesta. Vuokrauksen muina aikoina apuisäntä neuvoo tilan käytössä puhelimitse. 

 

Laskutus

Puolet vuokraussummasta laskutetaan varausmaksuna, kun vuokraus sovitaan hyvissä ajoin. Loppuosa, tai koko vuokrahinta, laskutetaan joko ennen vuokrausta tai sen jälkeen. Vuokraajalta voidaan myös periä 500 euron suuruinen siivouspantti, joka palautetaan viipymättä, kun on varmistuttu siitä, että tila on jätetty näiden ehtojen ja vuokrasopimuksen mukaiseen kuntoon.